Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Sofia Yohannes om hur dagen efter den omtalade presidentvalsdebatten sett för Joe Biden och Donald Trump. Foto: Ronald Verhoeven/SVT

”Riktigt tuff natt för Demokraterna och Joe Biden”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit tuffa dagar för Demokraterna efter Joe Bidens kritiserade insats i debatten mot Donald Trump. Nu uttalar sig flera tunga demokrater.

USA:s president Joe Biden har fått utstå hård kritik för sin insats mot rivalen Donald Trump under natten mot fredag, inte minst på sociala medier.

Under debatten var det stundtals svårt att hänga med i Joe Bidens resonemang och han tappade vid flera tillfällen bort sig.

Bemötte kritiken

Under ett valmöte på fredagen svarade Biden på kritiken. Han medgav att han inte längre är en ”ung man” och inte heller debatterar lika bra som tidigare.

– Men jag vet vad jag vet. Jag vet hur man säger sanningen, sa Biden.

Det har även väckts oro inom det egna partiet, samtidigt som Trumps sida efter debatten utropade sig till segrare. Nu har flera tunga demokrater uttalat sig om vägen framåt.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.