Det märks att Rwanda politiska ledning är mån om att visa upp för omvärlden att man kommer att ta väl hand om de asylsökande som Storbritannien skickar.
Avtalet innebär att asylsökande skickas till Rwanda där en asylprocess sker, men Storbritannien står för kostnaden.
Långvarig kritik
Det ligger 1,5 miljarder kronor i potten för Rwanda. Välbehövda pengar eftersom Rwandas fleråriga tillväxt vänt ner med besked.
Rwandas sittande president Paul Kagame vann förra valet med 98,8 procent. En svårsmält siffra, inte minst med tanke på den långvariga kritiken från människorättsorganisationer om politiskt förtryck och kringskuren yttrandefrihet.
Det enda oppositionen i Rwandas parlament som öppet gått emot överenskommelsen menar att Storbritannien försöker köpa sig fria från ansvar.
– Varför använder de inte alla dessa pengar till att se till att de asylsökande kommer tillrätta i Storbritannien. Istället för att skicka dem till ett land som de inte bett om att få komma till, säger Jean Claude Ntezimana från Green Party of Rwanda.
”Ser dem som familj”
Rwandas regering talar hellre om medmänsklighet och att hjälpa människor i nöd.
– Särskilt om det rör sig om människor som kommer från Afrika. Vi ser dem som familj, sa president Paul Kagame i ett tal nyligen.
På Hotel Desir gapar korridorerna tomma när verksamhetschef Jackie Uwamungu tar mig runt. Hon blir lite orolig när jag berättar att de asylsökande försenats på grund av ett överklagande. Hotellen har haft svårt att fylla rummen efter pandemin.
– Vi ser verkligen fram emot att de kommer, säger hon.