Foto: Derek Davis

Sanders stöd till Biden: Kanske inte idealisk men bör kandidera

Uppdaterad
Publicerad

Demokraterna borde släppa sina meningsskiljaktigheter och börja ta fajten, gemensamt, mot Donald Trump och Republikanerna. Det tycker senator Bernie Sanders.

I New York Times skriver han: ”Jag kommer att göra allt i min makt för att se till att president Biden blir återvald.”

”Det räcker nu! Herr Biden kanske inte är en ideal kandidat men han kommer att bli kandidat och bör bli kandidat”, det skriver senator Bernie Sanders i artikeln i New York Times.

Den före detta Demokraten Sanders, som nu kallar sig oberoende, menar att trots en del frågor de två inte är överens om – är Biden ändå den mest effektiva presidenten i USA:s moderna historia.

”Och den starkaste kandidaten för att besegra Donald Trump”, fortsätter han.

”Världens svåraste jobb”

Stödet för Joe Biden har minskat rejält under de senaste veckorna – även inom det egna partiet. Flera av Demokraternas ledamöter i representanthuset har uppmanat Biden att hoppa av valet och lämna stafettpinnen till en yngre kandidat. Kritiken inleddes efter presidentens katastrofala insats i en tv-sänd debatt mot Donald Trump i juni.

Men 82-åriga Sanders är en av de som stöttar kandidaturen.

”I över två veckor nu har medierna fokuserat som besatta på presidentdebatten i juni och de kognitiva förmågorna hos en man som har världens kanske svåraste och mest stressiga jobb.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.