Gripandet tillkännagavs i lördags av den venezuelanske inrikesministern Diosdado Cabello i statskontrollerad tv.
Enligt Cabello var de gripna en del av en CIA-ledd komplott i syfte att störta Venezuelas regering och säger att hundratals vapen beslagtagits i samband med gripandena.
USA:s utrikesdepartement bekräftar att tre amerikanska medborgare har frihetsberövats, varav en av dem arbetar för landets militär. Men tillbakavisar planerna att destabilisera Venezuela och beskriver uppgifterna som ”kategoriskt falska”.
Spanska utrikesdepartementet har förnekat all iblandning i planerna. Tjeckiens utrikesdepartement har bekräftar att en tjeckisk medborgare har frihetsberövats i Venezuela, rapporterar CNN.
Höjt tonläge efter diplomatiska konflikter
Tillslaget, mot de sex utländska medborgarna, sker efter USA:s beslut att införa sanktioner 16 tjänstemän med Maduro-koppling till följd av misstänkt fusk i valet i juli.
Efter att det spanska parlamentet ställt sig bakom oppositionskandidaten Edmundo González anspråk på valsegern har Venezuela kallat hem sin ambassadör och hotar med att helt bryta med Spanien.
Europa, USA och stora delar av Latinamerika vägrar att erkänna Maduros valseger.
Trots det står inte Venezuela ensamma på den internationella arenan. Länder som Kina, Ryssland, Iran och Turkiet var snabba med att gratulera honom till valsegern.
Den venezolanska regeringen hoppas att stödet från dessa vänligt inställda stormakter ska räcka för att kunna rida ut stormen och behålla kontrollen över landet.
Venezuela riskerar ytterligare isolering
Efter den senaste tidens diplomatiska konflikter har flera flygbolag slutat flyga till landet. Det är nu allt svårare för utländska medier att bevaka situationen på plats.
– Sannolikheten är stor att vi får se en utveckling där Venezuela isoleras allt mer, säger Tigran Feiler.
Den nya mandatperioden börjar först 10 januari 2025.
– Allt tyder på att maktkampen om Venezuelas framtid kommer att fortsätta och fördjupas hela vägen fram tills dess, säger Tigran Feiler.