En skola i Nigeria har rasat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På platsen pågår ett stort räddningsarbete med hjälp av polis och militär, se klippet. Foto: Reuters

Skola har rasat i Nigeria – flera fast i rasmassorna

Uppdaterad
Publicerad

En skola i centrala Nigeria har under fredagen rasat, rapporterar Reuters.

Flera kroppar har dragits ut och ett stort sökarbete pågår efter personer som tros vara fast i rasmassorna.

Händelsen inträffade under morgonen, lokal tid, i delstaten Plateau i centrala Nigeria. Enligt AP, med hänvisning till lokalmedia, ska minst 12 personer ha dött och 26 förts till sjukhus för vård.

I ett inlägg på X skrev även Nigerias nationella räddningstjänst tidigare att ”flera studenter dött” i raset utan att ange exakt siffra.

Det finns ingen information gällande vad som orsakat kollapsen, men uppemot 120 studenter och lärare tros ha suttit fast i rasmassorna. Och sedan raset har ett stort räddningsarbete pågått med hjälp av polis och militär för att få ut personer som tros vara fast.

Ett vittne till Reuters säger att det är många som var instängda i den raserade byggnaden.

– Några har förts till sjukhus, men många är fortfarande kvar, säger vittnet.

På bilder från platsen kan man se ett stort antal människor försöka hjälpa till i räddningsarbetet och hur vissa står med hackor och spadar för att gräva sig in rasmassorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.