Idag begravs några av de offren som miste livet i explosionen.

Sorg och vrede i Beirut: ”Den korrumperade staten är en soptipp”

Uppdaterad
Publicerad

Efter explosionen i tisdags kräver allt flera invånare i Beirut att de styrande politikerna ska avgå.

– Detta hör hemma i en korrumperad stat. Den korrumperade staten är en soptipp. Det här är vår soptipp, säger en invånare i Beirut.

Minst 150 människor har mist livet och fler än 500 saknas fortfarande efter den stora explosionen i Beiruts hamn. Hamnchefen och 15 andra personer har gripits men många lägger inte skulden på några enskilda hamnanställda, utan beskyller makthavarna. 

– Vi jobbar för alla som dog igår, för alla som saknas och för vårt land. De som skapade soptippen kommer hamna på den, säger av av dem.

Medan några har gett sig ut för att kräva rättvisa och ett nytt styre har andra gett upp hoppet om att det går att leva ett gott liv i Libanon.

– Jag vill bara härifrån. Det är vad jag vill. Jag vill flytta någonstans där det inte finns någon politik, några vapen eller någon religion, säger en annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.