En delad bild: Till vänster syns en stor skylt med texten ”DINOSAUR WORLD” i röd färg, med en dinosaurie-skulptur i förgrunden och grönskande omgivning under en blå himmel med vita moln. Till höger Pierre Andreasson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Om några timmar kan det vara en krigszon” Foto: Privat /SVT

Svenske Pierres dinosauriepark hotas av Milton: ”Känns overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter har pratat med svensken Pierre Andreasson som bor i Brandon, strax utanför Tampa. Han har valt att stanna kvar hemma och invänta orkanen Milton som drar in över Florida under onsdagskvällen.

– När man tittar ut så tänker man att allting är alldeles vanligt, men man vet att om 15 eller 20 timmar så kan det vara en krigszon, säger Pierre Andreasson.

Pierre Andreasson har tillsammans med sin familj bott i Florida i över 25 år och har upplevt flera orkaner genom åren.

Trots att många både tvingats och frivilligt valt att evakuera från området, så har Pierre Andreasson tillsammans med sin familj efter flera timmars överläggande beslutat att stanna kvar hemma.

– Vi vet ju inte idag om det är ett dumdristigt beslut men vi har beslutat att stanna kvar och invänta och se vad som vi har kvar efteråt, säger Pierre Andreasson.

Men Pierre berättar att känslorna påverkats av omfattningen av det kommande ovädret.

– Jag känner det att man övergår från att sluta vara nervös utan man blir rationell och försöker göra så bra det bara går, säger Pierre Andreasson.

Nu hotas livsverket

Tillsammans med familjen har Pierre Andreasson under 25 år byggt upp temaparken Dinosaur World, ett livsverk som nu riskerar att försvinna under loppet av ett dygn.

Pierre berättar att de har förberett parken så gott det går men trots det vet de inte vad som väntar dem imorgon. Orkanen som drar in över Tampaområdet har beskrivits som det värsta ovädret in området på 100 år.

– Imorgon eftermiddag får man titta på vad man behöver göra och vilka maskiner som måste in och går det överhuvudtaget att rädda någonting eller är allting bara över, säger Pierre Andreasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.