• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler om vad som krävs för ett maktskifte i Venezuela. Foto: SVT

SVT:s korrespondent: Maduro beredd att gå långt för att sitta kvar

Uppdaterad
Publicerad

Trycket från demonstranter och stora delar av omvärlden växer mot Venezuelas nyvalde president Nicolas Maduro. Men samtidigt får han stöd från andra håll.

– Med stöd från mäktiga länder kan Maduro komma att få sitta kvar vid makten, säger SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler.

Högljudda och våldsamma protester har fyllt Venezuelas gator sedan det omstridda valresultatet presenterades i söndags. Hundratals demonstranter har gripits och ett tiotal har dödats, enligt den ickestatliga organisationen Foro Penal.

Stödet för Maduro sviktar i omfattande delar av Sydamerika och kravet från bland annat USA och EU har ökat kring att röstprotokollen från valet ska redovisas.

Samtidigt har andra mäktiga länder, så som Kina, Ryssland och Iran erkänt Maduros presidentskap och gratulerat.

Se Tigran Feiler om vad som krävs för ett maktskifte i Venezuela.

Kartan i klippet ovan visar felaktigt Krim som tillhörande Ryssland. Rätt är att området är annekterat av Ryssland men tillhör Ukraina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.