Splitbild på reporter Oscar Schau till vänster och Rysslands president Vladimir Putin och Nord Koreas ledare Kim Jong-Un till höger

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Detta vet vi om Nordkoreas inblandning i kriget i Ukraina. Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Sydkorea: Nordkorea skickar troligen soldater till Ukraina

Publicerad

Nordkorea har sannolikt redan soldater på plats i Ukraina för att bistå Ryssland – och kommer troligen att skicka fler, uppger Sydkoreas försvarsminister. Han ser det samtidigt som sannolikt att uppgifterna om att nordkoreanska militärer dödats stämmer.

Nordkorea beskrivs i nuläget som Rysslands främsta partner och ska ha skickat miljontals artillerigranater och robotar till den ryska krigsmaskinen.

Frågan huruvida Nordkorea kommer trappa upp sitt stöd och ge sig in i kriget med trupper på marken har dessutom diskuterats under året.

Kriget i Ukraina

I dagarna uppgav ukrainska underrättelseuppgifter för Kyiv Post att ett flertal nordkoreanska officerare dödats i en attack i Donetskregionen. Varken Nordkorea eller Ryssland har kommenterat, men det har Sydkorea.

Hör mer om Nordkoreas stöd till Ryssland i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet