Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liam Payne, tidigare stjärna i One Direction, har hittats död i Buenos Aires. Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Tidigare One Direction-stjärnan Liam Payne är död

Uppdaterad
Publicerad

Artisten och den före detta sångaren i pojkbandet One Direction, Liam Payne har avlidit på onsdagen, enligt argentinska medier. Han blev 31 år.

Den brittiske musikern hittades död efter att ha fallit från en balkong på tredje våningen av ett hotell i Argentinas huvudstad Buenos Aires, rapporterar polisen.

Händelseförloppet är oklart, men hotellet Casa Sur ska strax innan Liam Paynes död larmat polisen om en stökig gäst och att man var orolig för dennes säkerhet, skriver tidningen La Nacion.

– Man nämner inga namn i ett sånt här samtal men alla utgår från att det syftar på sångaren som kort därefter hittades död. När räddningstjänst och polis kom fram till platsen var det redan för sent, säger Tigran Feiler, SVT:s Latinamerikakorrespondent, på plats i Buenos Aires.

En av de största under 2010-talet

Tillsammans med sångarna Harry Styles, Louis Tomlinson, Zayn Malik och Niall Horan bildade Liam Payne pop-bandet One Direction 2010.

Bandet fick snabbt ett genombrott med hitlåten ”What Makes You Beautiful” och blev världskänt. Payne och Tomlinson skrev tillsammans majoriteten av gruppens låtar.

Med sina fem populära album växte det brittisk-irländska bandet till att bli ett av världens största pojkband med en multinationell följarskara.

SVT:s Tigran Feiler på plats i Buenos Aires

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det har också läckt ut en hel del information här under natten”, säger SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler. Foto: SVT

Efter One Directions uppbrott i början av 2016 fortsatte Payne sin karriär som solo-artist och musiker. Han släppte sin debutsingel ”Strip That Down” 2017, som skrevs tillsammans med världsstjärnan Ed Sheeran.

Sedan dess har han släppt albumet ”LP1” och dessutom samarbetat med flera andra artister så som Alesso och Jonas Blue.

Liam Payne har tidigare varit öppen med att han har haft ett alkohol- och drogmissbruk.

Paynes senaste singel ”Teardrops” kom ut i mars i år. För några veckor sedan var han på den tidigare bandmedlemmen Niall Horans solokonsert i Buenos Aires, skriver People. Han stannade därefter kvar i staden.

”En stor chock”

Kort efter att Liam Payne hittats död samlades fans utanför hotellet i området Palermo, tröstade varandra, tände ljus och sjöng tillsammans.

– Det här har kommit som en stor chock, inte minst för de fans som har följt honom, också under den tid som han har varit i Argentina, säger Tigran Feiler.

Fans av den brittiske artisten Liam Payne sitter på marken framför tända ljus på onsdagskvällen, bredvid hotellet i Buenos Aires där han föll från tredje våningen. Foto: Luis Robayo/AFP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.