En explosion inträffade på måndagsmorgonen i Hellerup, Danmark. Platsen för explosionen ligger ca 500 meter från den israeliska ambassaden. Foto: Steven Knap/Ritzau/Scanpix/TT

Tolvåring misstänkt efter explosion i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

En 17-åring och ett tolvårigt barn är brottsmisstänkta efter gårdagens explosion i Hellerup norr om Köpenhamn, skriver dansk polis på X.

Båda de misstänkta är danska medborgare.

Det var en kraftig explosion vid en trappuppgång, cirka 500 meter från Israels ambassad som nyligen utsattes för ett attentat.

Enligt polisen orsakades den med stor sannolikhet av någon typ av smällare.

Dansk polis sade under måndagen att eventuella kopplingar till sprängdådet vid ambassaden undersöks, men inledningsvis fanns inget som tydde på det.

I onsdags inträffade ett sprängdåd i närheten av ambassaden och två unga svenskar, 16 och 19 år gamla, är misstänkta för terrorbrott. Dansk polis har tidigare uppgett att målet högst sannolikt var Israels ambassad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.