• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Parlamentsomröstningen i Ungern om Sveriges och Finlands Natoansökan skjuts upp ytterligare, uppger oppositionpolitiker. Foto: Szilard Koszticsak / EPA/ TT

Ungern skjuter ytterligare på Nato-omröstning

Uppdaterad
Publicerad

Parlamentsomröstningen i Ungern om Sveriges och Finlands Natoansökningar skjuts upp ytterligare. Det uppger oppositionpolitiker i landet.

Enligt planen skulle det ungerska parlamentet ha röstat om att ratificera Sverige och Finlands Natoansökningar i början av nästa vecka, den 20 eller 21 mars.

Oppositionella: Omröstningen skjuts upp

På Facebook skriver den ungerska oppositionspolitikern Agnes Vadai att hon har fått ett brev från ställföreträdande premiärminister Zsolt Semjén, där han meddelar att man vill skjuta upp omröstningen, något som bekräftas för SVT Nyheter av ytterligare en oppositionskälla.

Även den ungerska tidningen HVG har tagit del av brevet.

”Regeringen vill inte ha något riksdagsmöte nästa vecka. Därför kommer ratificeringen av den svenska och den finska ansökan missas igen. Denna regering är prorysk, anti-EU och nu anti-Nato”, skriver Agnes Vadai.

En ny omröstning kan som tidigast äga rum den 27 mars eller 3 april.

”Pågående förhandlingar med EU-kommissionen”

Regeringen motiverar den uppskjutna omröstningen med att ”pågående förhandlingar med EU-kommissionen inte har avslutats”, rapporterar HVG.

Tidigare har den ungerska regeringen vidhållit att det inte finns någon koppling mellan EU-medel och fördröjningen av ratificeringen av den svensk-finska Natoansökan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.