Sluttiden för förhandlingarna hade satts till 19 svensk tid. Men då fanns ingen överenskommelse klar.
Sveriges klimatminister Per Bolund (MP) säger att han är säker på att man till slut kommer att enas om ett slutdokument.
– Jag är trygg med att vi kommer i mål, men det är en del svåra frågor kvar att försöka räta ut.
Klimatfinansiering knäckfråga
Som den allra svåraste frågan att komma överens om nämner Per Bolund att komma överens om det som krävs för att klara 1,5 gradersmålet.
– Jag tror att möjligheterna är goda. Det bygger på att vi har ganska många saker som vi kan förhandla om, om vi kan ge länder en sak så kan vi få en annan.
En annan knäckfråga handlar om klimatfinansiering.
– Klimatfinansiering är känd som en av de svåraste frågorna som ofta är kvar sist på bordet. Men jag är trygg med att vi kommer att kunna leverera på det vi lovat. Vi kommer att komma upp i 100 miljarder dollar per år, som både kan gå till klimatinvesteringar men också anpassning.
Löften om de 100 miljarderna dollarna har utlovats tidigare men har varken infriats i år eller förra året.
Vad talar för att de ska bli verklighet nu?
– Nu har många länder klivit fram och sagt att vi är beredda att göra mer.
Regelbok från Paris huvuduppgift
Ett mål för COP26 är att slutföra Parisavtalets regelbok. Det handlar om hur utsläppshandel mellan länder ska regleras, hur rapporteringen ska vara transparent och hur ofta länder ska redovisa sitt klimatarbete.
Mathias Fridahl, klimatforskare vid Linköpings universitet, anser att det viktigaste för COP26 är att enas om regelboken.
– Det har varit en huvuduppgift för Glasgow att få regelboken komplett. Får vi den på plats tycker jag att man kan säga att det är ett lyckat möte, säger han till TT.
Sent på fredagskvällen meddelade mötets ordförande att ett nytt utkast till slutdokumentet ska läggas fram först på lördag morgon. Förhoppningen är att COP26 sedan ska kunna sätta punkt innan dagen tar slut.
Missa inget om klimatet! Få SVT:s nyhetsbrev i din inkorg varje vecka