I Jemen råder just nu ett blodigt inbördeskrig. Kvinnor i alla åldrar är de som drabbas hårdast, men är också de som har minst att säga till om.
De drabbas både av konflikten och de underliggande strukturella skillnaderna. Vad kan Sverige, i sin roll som värd för fredssamtalen, göra för att hjälpa de som är allra mest utsatta?
I dagens konflikt i Jemen står Houthi-rebellerna och den Saudiledda koalitionen i centrum, men i periferin finns också komplexa internationella intressen och en svältande befolkning.
FN:s generalsekreterares talesperson, Stéphane Dujarric, varnade den 15 oktober för att 8,6 miljoner människor i Jemen hade svår livmedelsosäkerhet. Denna siffra beräknas stiga kraftigt.
Cirka 22,2 miljoner människor är just nu i behov av akut humanitärt stöd i Jemen. Siffror från Rädda Barnen och FN visar att så många som 85 000 barn kan ha dött av svält under kriget.
I dagsläget drabbas civilbefolkningen mycket hårt då de ofta hamnat i korselden för den Saudiledda koalitionens flygräder. Främst är det kvinnor, äldre, ungdomar och barn som är utsatta.
Och de utestängs dessutom från beslutsfattandet, såväl som från fredsförhandlingarna.
Just nu behövs akuta hjälpinsatser och långsiktiga lösningar. Fredsförhandlingarna där Sverige står som värd är en möjlighet att leva upp till sina åtaganden och att sjösätta en feministisk utrikespolitik i praktiken.
En första prioritet bör vara att omgående förhandla ett eldupphör undertecknat av alla stridande parter och som gör det möjligt för det humanitära stödet att nå de miljontals människorna som är i akut behov av hjälp.
FN måste också se till att ingen av de stridande parterna förses med fler vapen eller annan krigsmateriel – varken från Sverige eller något annat land.
Samtidigt som den akuta situationen måste lösas bör också grundorsakerna till konflikten tas upp.
Forskning har visat det tydliga sambandet mellan jämställdhet och fred. Alla typer av förtryck – däribland könsbaserat förtryck – skapar en grogrund för osäkerhet, konflikt och krig.
Jemen har i World Economic Forums (WEF) Gender Gap Index rankats som det land där det är absolut svårast att vara kvinna.
Den kommande fredsförhandlingen måste kunna säkerställa kvinnors meningsfulla deltagande. En ny konstitution kommer att behöva skrivas med deltagande från kvinnor och unga för att bygga en demokrati på rättsstatens principer.
Att kvinnors rättigheter garanteras och respekteras i den nationella lagstiftningen och konstitutionen är en grund till hållbar fred och demokrati.
Till stöd finns FN:s säkerhetsresolution 1325. Den är bindande och ger kvinnor rätt till skydd i konflikter, aktivt deltagande i fredsförhandlingar och samhällets återuppbyggnad.
Sverige har arbetat i säkerhetsrådet för att tillämpa resolutionen och har nu ett gyllene tillfälle att hävda kvinnors plats kring förhandlingsbordet.
Vi vill uppmana Sverige att stå upp för rättvisa på den internationella spelplanen.
I de allra flesta sammanhang ses Sverige som en förkämpe för folkrätt och för de mest utsatta grupperna i världen. Vi anser att Sverige inte bara måste leva upp till de nationella bestämmelserna och internationella lagarna, utan också de förväntningar som världssamfundet har lagt på våra axlar.
Vi inser att detta inte är ett enkelt uppdrag, men Sverige har en moralisk skyldighet att göra sitt yttersta. En feministisk utrikespolitik behövs nu mer än någonsin.
Jemen blir Sveriges chans att stå upp för en feministisk utrikespolitik och att stå på rätt sida av historien.