Mintchokladfudge

Mintchokladfudge.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här marmorerade fudgen är urläcker, krämig och ser avancerad ut trots sina få ingredienser. En favorit som återkommer varje år på mitt julbord!

Ingredienser

25portioner

  • 200g
    vit choklad
  • 200g
    mörk choklad
  • 1burk(ar)
    kondenserad mjölk
  • 1
    dutt grön karamellfärg, 1 dutt mintarom
  • strössel (valfritt)

Så lagar du

  1. Förbered/fodra en liten form, ca 10x15 cm, med smörpapper.
  2. Hacka båda chokladsorterna och lägg i varsin bunke som tål värme. Häll hälften av mjölken i ena bunken och resten i den andra.
  3. Tillsätt färg och arom i vita chokladen. Smält på väldigt låg värme.
  4. Häll den mörka chokladen i botten, den gröna ovanpå.
  5. Dra en sked genom chokladen så att den marmoreras. Strö på strössel.
  6. Låt svalna och ställ i kylen.
  7. Skär i bitar och förvara svalt och lufttätt.

Dela det här receptet med dina vänner!