Mintchokladfudge
Publicerat:
2024-12-16Tillagningstid:
Den här marmorerade fudgen är urläcker, krämig och ser avancerad ut trots sina få ingredienser. En favorit som återkommer varje år på mitt julbord!
Ingredienser
25portioner
- 200gvit choklad
- 200gmörk choklad
- 1burk(ar)kondenserad mjölk
- 1dutt grön karamellfärg, 1 dutt mintarom
- strössel (valfritt)
Så lagar du
- Förbered/fodra en liten form, ca 10x15 cm, med smörpapper.
- Hacka båda chokladsorterna och lägg i varsin bunke som tål värme. Häll hälften av mjölken i ena bunken och resten i den andra.
- Tillsätt färg och arom i vita chokladen. Smält på väldigt låg värme.
- Häll den mörka chokladen i botten, den gröna ovanpå.
- Dra en sked genom chokladen så att den marmoreras. Strö på strössel.
- Låt svalna och ställ i kylen.
- Skär i bitar och förvara svalt och lufttätt.