Tords sillröra

Tords sillröra

Publicerat:

Tillagningstid:

En snabb och enkel sillröra gjord på köpe-senapssill, som blivit en succé i familjen Blom. Tord som introducerade röran är en fd partner till min kusin. Alla i familjen älskar den. Jag och min fru föredrar ännu mer sting och blandar gärna i lite dijonsenap. Övriga familjen föredrar utan... Efter en natt i kylen utvecklas rödlökens pepparrotstoner och vi avnjuter den gärna redan till julfrukosten.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1burk(ar)
    senapssill (ca 240 g) + lite av senapssåsen
  • 2,5st
    hackade kokta ägg
  • 1st
    finhackad rödlök
  • 2dl
    crème fraiche
  • 0,5tsk
    dijonsenap (valfritt)

Så lagar du

  1. Skär sillen i mindre bitar. Jag brukar dela varje bit i tre delar.
  2. Rör ihop alla ingredienserna i en bunke och smaka av med lite av senapssåsen.
  3. Låt vila över natten i kylskåp.

Dela det här receptet med dina vänner!