Morotssoppa med kokos, röd curry och quesadillas
Publicerat:
2020-03-23Tillagningstid:
Underbar vintersoppa, vackert orange färg, mättande och närande för kropp och själ.
Ingredienser
4portioner
Morotssoppa
- 600gmorötter, i bitar
- 1gul lök, hackad
- 1klyfta(or)vitlök, hackad
- 1 litenbit(ar)ingefära, färsk och hackad
- 2tskröd currypasta, färdig på burk
- 1tärning(ar)grönsaksbuljong
- 1burk(ar)kokosmjölk, 400 g
- 1burk(ar)kokta kikärtor, sköljda
- 1litervatten
- ¼purjolök, strimlad
- 1 litenpåse(ar)cashewnötter, rostade och salta
- 1lime
- salt
- olja, till stekning
Quesadillas
- 1pakettortillas
- 150glagrad hårdost, riven
Så lagar du
Morotssoppa
- Fräs morötter, lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja utan att det får färg.
- Tillsätt 1 buljongtärning, kokosmjölk, kikärtor och vatten. Koka 15 minuter, gör quesadillas under tiden.
- Mixa soppan, lägg i purjolök och smaka av med pressad lime och salt.
- Servera med nötter och bröd.
- Späd soppan med vatten om du tycker att den är för tjock.
Quesadillas
- Hetta upp en stekpanna, häll i olja och he i ett bröd, på med ost och ett bröd till.
- Stek tills osten börjar smälta, vänd och låt bröden få gyllene färg på bägge sidor. Skär eller klipp i snibbar.
Tips
Ha i det du hittar i kylskåpet, en skiva pålägg, hommos, inlagda jalapenos, oliver kanske?