Örtig lemonad med thaibasilika

Örtig lemonad serverad i vinglas med limeklyfta och sugrör.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hemgjord lemonad är så enkelt och gott! Här smaksätter vi den med lime och thaibasilika. Vill du göra lemonaden lite mer vuxen i smaken kan du smaksätta den med gin.

Ingredienser

4portioner

  • dl
    råsocker
  • 1liter
    vatten, bubblande eller stilla
  • 4
    limefrukter eller 1¼ dl limesaft
  • 12
    thaibasilikablad
  • 12
    myntablad
  • riktligt med is

Så lagar du

1. Blanda socker, klyftad lime, mynta och thaibasilika i antingen en stor tillbringare eller uppdelat på 4 i en shaker (så man mortlar varje lemonad för sig).

2. Mosa samman allt med en muddlare (som man använder i en shaker), mortel eller annat som hjälper till att mosa örterna, få ut juicen från limen och få sockret att lösa sig helt.

3. När allt är blandat toppar du upp med rikligt med is och vatten, antingen bubbelvatten eller stilla. Servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!