Bubblande italiensk sorbetdessert
![Ett Martiniglas med guldkant fylls med bubbel över en citronsorbet med hallon](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2F2023-04%2FGOK05787.png%3Fh%3D763f5abf%26itok%3DVW9U7QxD&w=3840&q=100)
Publicerat:
2023-04-12Tillagningstid:
Så enkelt, fräscht och gott. Passar efter alla middagar när man vill ha något sött som inte är alltför mäktigt. Vill du inte ha alkohol kan du ta fruktsoda i stället.
Ingredienser
4portioner
- 0,5litercitronsorbet eller annan frukt- eller bärsorbet
- 1stliten flaska sött mousserande italienskt vin (37 cl)
- 125ghallon
- 4skiva(or)citron (valfritt)
Så lagar du
1. Gör i ordning kulor av sorbeten och ställ dem i frysen om du vill förbereda.
2. Vid servering: Lägg upp kulor av sorbeten i glas. Lägg på hallon och ev citronskivor. Häll upp vin i glasen. Servera genast.