Bubblande italiensk sorbetdessert

Ett Martiniglas med guldkant fylls med bubbel över en citronsorbet med hallon

Publicerat:

Tillagningstid:

Så enkelt, fräscht och gott. Passar efter alla middagar när man vill ha något sött som inte är alltför mäktigt. Vill du inte ha alkohol kan du ta fruktsoda i stället.

Ingredienser

4portioner

  • 0,5liter
    citronsorbet eller annan frukt- eller bärsorbet
  • 1st
    liten flaska sött mousserande italienskt vin (37 cl)
  • 125g
    hallon
  • 4skiva(or)
    citron (valfritt)

Så lagar du

1. Gör i ordning kulor av sorbeten och ställ dem i frysen om du vill förbereda.

2. Vid servering: Lägg upp kulor av sorbeten i glas. Lägg på hallon och ev citronskivor. Häll upp vin i glasen. Servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!