Saffransflarn med kokos och punschkräm

På ett runt metallfat ser vi nio stycken saffransflarn som är ihopsatta med en punchfyllning i mitten, som en dubbelmacka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Frasiga spröda goda flarn med smak av saffran. Goda precis som de är men blir riktiga lyxkakor fyllda med punschkräm. De är helt glutenfria.

Ingredienser

20 - 22portioner

  • 50g
    smör
  • 0,5paket
    saffran à 0,5g
  • 1dl
    strösocker
  • 1,5msk
    majsstärkelse
  • 2krm
    bakpulver
  • 3dl
    kokosflingor, 100 g
  • 1st
    ägg

Punschkräm

  • 50g
    smör, rumsvarmt
  • 1dl
    florsocker, 60 g
  • 1st
    äggula
  • 2msk
    punch

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smält smöret i en kastrull. Finstöt saffranet med lite av sockret om det inte saffranen är finmald från början. Blanda ner det i smöret och rör om väl.

3. Blanda ner resten av sockret. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor och rör ner i kastrullen. Blanda väl och tillsätt ägget.

4. Klicka ut små klickar mycket glest på 2 plåtar med bakplåtspapper 20–22 små klickar på varje plåt. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter tills de flutit ut och börjar få lite färg i kanterna.

5. Låt dem svalna på plåten.

6. Punschkräm: Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggulan och därefter punschen droppvis under vispning. Bred krämen på hälften av de helt avsalnade kakorna och lägg ihop dem dubbla.

Dela det här receptet med dina vänner!