Gilgeori - koreansk street toast

Tre stycken toasts med mycket fyllning som ligger på en skärbräda.

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna koreanska street toast är Sydkoreas mest populära gatumat och den är ett måste att testa för alla komfortmatälskare!

Ingredienser

2portioner

  • 4skiva(or)
    vitt bröd
  • 50g
    smör
  • 300g
    vitkål eller salladskål
  • 1st
    morot, skalad
  • 2st
    salladslökar
  • ½
    medelstor gul lök
  • 4skiva(or)
    amerikansk cheddarost
  • 3st
    ägg
  • 2 skiva(or)
    skivor kokt skinka
  • salt
  • strösocker
  • ketchup och senap

Så lagar du

Tvätta och skala grönsakerna. 

Strimla kål, lök, salladslök och morötter tunt. Blanda alla grönsaker i en stor skål och salta över dem.

Vispa snabbt äggen i en separat skål. 

Tillsätt ¾ av grönsakerna i äggen, blanda väl.

Hetta upp en stor panna eller non-stick stekpanna på medelvärme. 

Stek brödskivorna i smör och på båda sidorna och lyft upp dom och lägg åt sidan.

Lägg en ny klick smör i pannan och tillsätt omelettblandningen, forma den till en rektangel med spateln. 

Dela omeletten i två lika stora rektanglar. Stek i 2-3 minuter.

Lägg resten av grönsakerna ovanpå och tryck ner det så att det fastnar. 

Vänd omeletterna och stek på andra sidan i 2-3 minuter. 

Toppa omeletten med cheddar och den kokta skinkan.

Bygg ihop mackorna med grönsaksomeletten ovanpå det smörstekta brödet och strö sedan lite socker ovanpå varje omelett och avsluta med ketchup/senap och sedan ytterligare en skiva smörstektbröd. 

Servera omedelbart medan den är varm.

Dela det här receptet med dina vänner!