Gilgeori - koreansk street toast
Publicerat:
2025-02-07Tillagningstid:
Ingredienser
2portioner
- 4skiva(or)vitt bröd
- 50gsmör
- 300gvitkål eller salladskål
- 1stmorot, skalad
- 2stsalladslökar
- ½medelstor gul lök
- 4skiva(or)amerikansk cheddarost
- 3stägg
- 2 skiva(or)skivor kokt skinka
- salt
- strösocker
- ketchup och senap
Så lagar du
Tvätta och skala grönsakerna.
Strimla kål, lök, salladslök och morötter tunt. Blanda alla grönsaker i en stor skål och salta över dem.
Vispa snabbt äggen i en separat skål.
Tillsätt ¾ av grönsakerna i äggen, blanda väl.
Hetta upp en stor panna eller non-stick stekpanna på medelvärme.
Stek brödskivorna i smör och på båda sidorna och lyft upp dom och lägg åt sidan.
Lägg en ny klick smör i pannan och tillsätt omelettblandningen, forma den till en rektangel med spateln.
Dela omeletten i två lika stora rektanglar. Stek i 2-3 minuter.
Lägg resten av grönsakerna ovanpå och tryck ner det så att det fastnar.
Vänd omeletterna och stek på andra sidan i 2-3 minuter.
Toppa omeletten med cheddar och den kokta skinkan.
Bygg ihop mackorna med grönsaksomeletten ovanpå det smörstekta brödet och strö sedan lite socker ovanpå varje omelett och avsluta med ketchup/senap och sedan ytterligare en skiva smörstektbröd.
Servera omedelbart medan den är varm.