Panozzi – pizzamacka

Pizzamacka

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här mackan brukar vara älskad av alla! Den är en kombination av pizza och macka som gräddas så att osten smälter inuti, ytan är krispig och sedan fyller du med det du önskar. Det här är även ett bra sätt att ta vara på resterna från julbordet.

Ingredienser

4portioner

  • 4bit(ar)
    färdig pizzadeg (till 4 pizzor, gör egen eller köp färdig)
  • 2-3msk
    olivolja
  • 2dl
    ost, riven

Valfri fyllning, t ex

  • 4msk
    pesto
  • kålsallad (nedan) eller 1 liten påse rucola
  • stekt svamp
  • rostade rotfrukter
  • kronärtskockshjärtan
  • skinka
  • köttbullar
  • lax
  • nötter
  • balsamico
  • vispad honung

Så lagar du

  1. Platta ut varje del till en rund cirkel, ca 20 cm i diameter.
  2. Lägg ost på ena sidan av varje cirkel, droppa olja ovanpå (lämna en kant runtom).
  3. Vik över den andra sidan av degen. Droppa olivolja ovanpå.
  4. Förvärm ugnen till 220°C. Grädda panozzi på en het bakplåt eller baksten tills de är vackert gyllenbruna och frasiga på ytan, samt just genomgräddade inuti. Kom ihåg att tiden kan variera med olika ugnar.
  5. Låt svalna lite, bred på pesto och toppa med din önskade fyllning. Njut!

Tips

Här kan du se hur du gör vispad honung.

Dela det här receptet med dina vänner!