Panozzi – pizzamacka
Publicerat:
2024-12-16Tillagningstid:
Den här mackan brukar vara älskad av alla! Den är en kombination av pizza och macka som gräddas så att osten smälter inuti, ytan är krispig och sedan fyller du med det du önskar. Det här är även ett bra sätt att ta vara på resterna från julbordet.
Ingredienser
4portioner
- 4bit(ar)färdig pizzadeg (till 4 pizzor, gör egen eller köp färdig)
- 2-3mskolivolja
- 2dlost, riven
Valfri fyllning, t ex
- 4mskpesto
- kålsallad (nedan) eller 1 liten påse rucola
- stekt svamp
- rostade rotfrukter
- kronärtskockshjärtan
- skinka
- köttbullar
- lax
- nötter
- balsamico
- vispad honung
Så lagar du
- Platta ut varje del till en rund cirkel, ca 20 cm i diameter.
- Lägg ost på ena sidan av varje cirkel, droppa olja ovanpå (lämna en kant runtom).
- Vik över den andra sidan av degen. Droppa olivolja ovanpå.
- Förvärm ugnen till 220°C. Grädda panozzi på en het bakplåt eller baksten tills de är vackert gyllenbruna och frasiga på ytan, samt just genomgräddade inuti. Kom ihåg att tiden kan variera med olika ugnar.
- Låt svalna lite, bred på pesto och toppa med din önskade fyllning. Njut!
Tips
Här kan du se hur du gör vispad honung.