Pasta puttanesca

Pasta puttanesca i stekpanna med ost i förgrunden.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pasta puttanesca, en vardagsräddare! Snabblagad, enkel och av få råvaror. Med pasta, några konserver och kanske en bit parmesan trollas pasta puttanesca ihop på en kvart.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    pasta, gärna linguine eller spagetti
  • 1
    gul lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1dl
    kapris
  • 150g
    oliver, urkärnade
  • 6
    sardeller (valfritt)
  • 2msk
    olivolja
  • 1burk(ar)
    konserverade hela tomater (500 g)
  • 2krm
    salt
  • 2krm
    svartpeppar, nymald
  • 1knippa(or)
    bladpersilja

Tillbehör

  • riven pecorino- eller parmesanost (valfritt)
  • 1
    röd chili

Så lagar du

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka kapris, oliver och sardeller och chili.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i en god olivolja ca 5 min tills löken är mjuk och söt. Snåla inte med olivoljan då den utgör basen till tomatsåsen. Tillsätt (sardeller), kapris och oliver och fräs ca 1 minut. Häll över tomater och koka ihop 3-4 min.
  3. Tillsätt ca en deciliter pastavatten i tomatsåsen och om tid finns kan du låta pastan koka färdigt i själva såsen för en maximal smaksättning. I så fall kan du behöva tillsätta lite extra vatten i tomatsåsen.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Hacka persiljan och låt pastan rinna av. Vänd ner persilja och pasta i såsen. Servera genast med riven ost.

Tips

Klipp sönder de konserverade tomaterna med en sax så får du ett trevligare tuggmotstånd hos tomaterna jämfört med att använda krossade tomater.

Dela det här receptet med dina vänner!