Röd curry i långpanna
Publicerat:
2019-09-03Tillagningstid:
Vegetariskt, gott och vackert. Varför tog det mig så många år att landa i detta superrecept?! Allt i ett är så skönt. Inget tjorv. SPD – spara på disken. Maximera njutningen.
Ingredienser
4portioner
- 1kgblandade grova rotsaker och bönor, t ex morötter, broccoli, blomkål, gröna bönor i bitar
- 2stpak choi, delade, alt. 200 g färsk spenat
- 200gblandade tomater
- 1burk(ar)kokosgrädde (400 g)
- 1mskröd currypasta
- 2-3tskingefära, riven
- olja
Till servering
- koriander
- salta jordnötter
- lime
- soja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig värme eller 225 grader varmluft.
2. Lägg de grova grönsakerna i en långpanna ringla över olja, salta och rosta 10 minuter.
3. Vispa ihop kokosgrädde, ingefära och currypasta.
4. Ta ut långpannan, häll på kokosgrädde, lägg på tomater och pak choi. Grädda tills grönsakerna är al dente, det tar ca 10 minuter.
5. Garnera med koriander, jordnötter och lime.
6. Servera som den är eller med ris.