Röd curry i långpanna

Röd curry i långpanna

Publicerat:

Tillagningstid:

Vegetariskt, gott och vackert. Varför tog det mig så många år att landa i detta superrecept?! Allt i ett är så skönt. Inget tjorv. SPD – spara på disken. Maximera njutningen.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    blandade grova rotsaker och bönor, t ex morötter, broccoli, blomkål, gröna bönor i bitar
  • 2st
    pak choi, delade, alt. 200 g färsk spenat
  • 200g
    blandade tomater
  • 1burk(ar)
    kokosgrädde (400 g)
  • 1msk
    röd currypasta
  • 2-3tsk
    ingefära, riven
  • olja

Till servering

  • koriander
  • salta jordnötter
  • lime
  • soja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig värme eller 225 grader varmluft.

2. Lägg de grova grönsakerna i en långpanna ringla över olja, salta och rosta 10 minuter.

3. Vispa ihop kokosgrädde, ingefära och currypasta.

4. Ta ut långpannan, häll på kokosgrädde, lägg på tomater och pak choi. Grädda tills grönsakerna är al dente, det tar ca 10 minuter.

5. Garnera med koriander, jordnötter och lime.

6. Servera som den är eller med ris.

Dela det här receptet med dina vänner!