Säsongen över för världsmästaren Foto: Scanpix

Chris Holder i svår krasch

Uppdaterad
Publicerad

Världsmästaren ligger på sjukhus med bruten höft, axel och häl.

Säsongen är över för världsmästaren i speedway. Chris Holder kraschade i en tävling i England och ligger på sjukhus med bland annat en höftfraktur.

-Ett enormt bakslag för Chris och det var hjärtskärande att se olyckan, säger Neil Middleditch, lagledare för Poole.

Olyckan skedde i heat 15 när Holder körde in i lagkamraten Darcy Wards bakhjul. Australiensaren flög in i skyddsbarriären och ner på banan.

”Kommer tillbaka”

25-årige Holder bröt också en axel och fick en fraktur i ena hälen. Han kör för Piraterna när han tävlar i den svenska elitserien.

-Han var mest ledsen över att det skulle sluta så här när det gått så bra för oss i Piraterna. Men det har sekundär betydelse nu, det viktiga är att han blir frisk så fort som möjligt, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson till Corren.  

Andersson har haft sms-kontakt med Holder,  som på twitter skrev att han inte är i särskilt god form men kommer tillbaka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.