Dick Axelsson

Se Dick Axelssons första mål i Djurgården sedan återkomsten Foto: TV4 Play

Dick Axelsson målskytt och segrare i comebacken för Djurgården

Djurgården skrinnade igång hockeyallsvenskan borta mot Oskarshamn.

Då stod Dick Axelsson på isen för Stockholmarna i sin första Djurgårdsmatch på 901 dagar – och gjorde mål direkt.

Det var en böljande match i hockeyallsvenskans premiär mellan Oskarshamn och Djurgården.

Hemmalaget inledde målskyttet efter bara tre minuter genom Niclas Burström.

Mycket av strålkastarljuset hamnade på Djurgårdsprofilen Dick Axelsson, som tog på sig Djurgårdströjan igen efter 901 dagar.

Bara minuten efter Oskarshamns ledningsmål fick Stockholmarna ett powerplay, och som skrivet i sten slog han till. Axelsson fick pucken nära blålinjen och avancerade själv inåt, sedan avlossade han ett perfekt avvägt skott genom täckande Oskarshamnförsvarare in i mål.

Se målet i spelaren.

I andra perioden gick Djurgården till en 4-2-ledning bara för att tappa till 4-4 i den tredje perioden. Sedan följde ett straffdrama utan dess like.

Det dröjde till den tolfte straffrundan innan kaptenen Markus Krüger kunde avgöra för Djurgården, som får åka hem till Stockholm med två poäng i bagaget.