Stenson tror att en mixad tävling ligger rätt i tiden Foto: TT

Damgolfarna kan snart få möta herrarna i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Förutom hajpen kring Stenson och Norén så handlar mycket snack på Hills GC idag om framtiden för tävlingen.

Det ryktas om planer på en mixad tävling i Sverige med de bästa dam såväl som herrspelarna, spelandes mot varandra.

– Det stämmer att det förs diskussioner, säger Scandinavian Invitations vd Claes Nilsson till SVT Sport.

Det har redan spelats tävlingar där damerna spelat på samma banor som herrarna men då inte mot varandra. Nu kan det bli verklighet i Sverige. Något Sverige-tvåan Alex Norén välkomnar.

– Jag tycker det är bra, tjejerna får för lite utrymme generellt tycker jag. Konkurrensen kommer ju öka med bättre tävlingar. Vi måste börja med bättre tävlingar, mer tv-sänt och kanske ihop (damer och herrar) just för att få ihop sponsorer. Alla är nog villiga att sponsra båda tror jag. Så jag tror det vore jättebra, säger Alex Norén till SVT Sport om tanken på en mixad tourtävling i Sverige.

Sveriges bäste herrgolfare Henrik Stenson gillar också tanken på en mixad tävling.

– Det kommer väl något form av announcement (tillkännagivande) om några veckor men tills dess håller jag mig ganska låg på den här fronten, säger Henrik Stenson med ett flin som avslöjar att han vet mer om detta förslag än han vill påskina.

Men vad är åsikten om tanken på en sådan tävling?

– Jo, det hade kunnat vara ett kul koncept. Det är något nytt och det ligger rätt i tiden och det hade nog varit kul för publiken också att se det så vi välkomnar väl ett test på det framöver om det blir möjligt

”Den första av sitt slag”

Tävlingens vd Claes Nilsson medger att samtal kring en mixedtävling förs men att det är långt från bestämt att det blir så.

-Tanken är att det i så fall skulle bli den första av sitt slag i världen där damer och herrar spelar mot varandra på samma bana, säger Nilsson till SVT Sport.

Ett beslut kring detta ligger en tid bort, Nilsson uppskattar det till en och en halv månad.

Skälet till att en mixedtävling överhuvudtaget diskuteras som ett alternativ är för att locka med något speciellt, att sticka ut bland golftävlingar. Och att golfen behöver något sådant här, att det skulle vara bra för svensk golf helt enkelt, menar Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.