Foto: Bildbyrån

Alex Norén: ”Formen känns bra”

Uppdaterad
Publicerad

Norén kvalificerade sig inte för PGA-tourens slutspel som också avgörs den här veckan. När året inleddes var Norén rankad på 19:e plats på världsrankingen. Nu är han på plats 47.

Vår reporter på plats Rikard Lann har träffat Norén, se intervjun här:

– Jag satsar på att hålla mig topp 50-rankad i världen, då får jag en bra kategori som gör att jag kan sätta ihop ett bra tävlingsschema även i USA nästa år trots att jag missade slutspelet, säger Norén.

Norén berättar att också att han nu har återgått till det träningsupplägg som han är mest bekväm med.

– Jag har nu återgått till att ta lite mer ansvar själv för min träning. Tidigare under säsongen hade jag med mig hela mitt team av tränare nästan överallt och det ledde tyvärr till att min scoring i tävlingar inte blev så bra. Det är lätt att bli för teknisk, säger Norén.

Norén har lyckats triumfera på hemmaplan två gånger tidigare (2011 och 2015) och tävlingen betyder mycket för honom.

– Tävlingen har alltid betytt mycket. Jag kunde inte spela förra året på grund av tävlingsschemat. Jag vill prioritera tävlingen så mycket jag kan, säger Norén.

Alex Norén går ut kl 13.00 på torsdag tillsammans med regerande mästaren Paul Waring, England, och Erik van Rooyen, Sydafrika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.