Stenson: ”Mina förhoppningar är väl inte skyhöga”

Uppdaterad
Publicerad

Totalt 27 svenskar är med i årets upplaga av Sveriges enda Europatourtävling, Scandinavian Invitation. Trots att resultaten inte riktigt varit där i år så är förstås Henrik Stenson i fokus inför starten på torsdag.

– Det har inte varit något jättebra spel, stundtals ok, men formen är inte där vi vill ha den, säger Henrik Stenson till SVT Sport

Henrik Stenson valde att avstå Fedex-slutspelet för att i stället åka till Sverige. Stenson är det största svenska golfnamnet och hans medverkan höjer pulsen på tävlingen rejält.

– Det hade självklart varit kul att vinna på hemmaplan. Jag har haft många starter i den här tävlingen och varit nära några gånger. Vi får se om vi kan producera tillräckligt bra spel för att utmana men förhoppningarna är väl inte skyhöga från egen sida, säger Henrik Stenson till SVT Sport.

Henrik Stenson spelar tillsammans med Marcus Kinhult och Matthew Fitzpatrick med start 08.00 på torsdag och inleder andra rundan 13.00 på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.