Emma: ”Viktigt visa vad jag står för”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Green Tregaro säger till SVT att hon bara är glad att hon målade naglarna i regnbågsfärger under friidrotts-VM i Moskva, även om uppmärksamheten blev enorm. – Jag är glad att det blev starka reaktioner, säger höjdstjärnan.

– Jag har fått mest positiva reaktioner, säger Green Tregaro till SVT apropå uppståndelsen kring hennes regnbågsfärgade VM-naglar.

– Klart att det finns personer som reagerade annorlunda och inte tyckte om det jag gjorde. De sa att de skämdes för att vara svensk. Att det finns såna personer gör ju att det här kändes ännu mer viktigt att göra. Det var viktigt för mig att visa vad jag står för.

– Sen kan det aldrig vara fel att ge mer kärlek till vår värld.

För Green Tregaro är protesterna mot de nyinstiftade ryska antigaylagarna inte en fråga om politik, utan om mänskliga rättigheter.

– För mig är det här inte politik över huvud taget. Jag hade aldrig kunnat tro att en sån liten gest, för en sak som är så självklar, skulle kunna väcka så mycket reaktioner. Men jag är glad att det blev starka reaktioner.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.