Stockholms stad ”inleder en process” efter dagens OS-besked från regeringen. Foto: Bildbyrån

Stockholms stad ”inleder process” efter regeringens OS-besked

Uppdaterad
Publicerad

Positivt OS-besked från regeringen.

Det gör att den tilltänkta huvudorten i vinterspelen 2030 nu ”inleder en process”.

– Vi kommer analysera och värdera regeringens förslag och därefter återkomma med ett besked, skriver Stockholm stads finansborgarråd Karin Wanngård (S) i en kommentar till SVT Sport.

Stockholmsregionen är tänkt som huvudort i de eventuella vinterspelen i Sverige 2030. Övriga tilltänkta orter är Falun, Åre och Östersund. Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholm stad, ger sin syn på saken:

– Vi är i grunden positiva till stora arrangemang i Stockholm. Ett evenemang som OS medför positiva effekter som är av stor betydelse för staden, inte minst för besöksnäringen och sysselsättningen, skriver hon i en kommentar till SVT Sport och fortsätter:

OS i Franska Alperna 2030

– Men det måste kunna genomföras på ett socialt, ekonomiskt och klimatmässigt hållbart sätt och ska inte ske på bekostnad av stockholmarnas välfärd.

”Kommer att inleda en process”

Finansborgarrådet bekräftar också att Stockholms stad nu kommer att inleda en process för att analysera och värdera regeringens förslag som kom tidigare i dag.

– Stockholms stad har hela tiden haft hållningen att vårt besked baseras på att regeringen står för statliga garantier. Vi har en bra dialog med SOK och kommer nu att inleda processen med att analysera och värdera regeringens förslag och därefter återkomma med ett besked.

KLIPP: SOK:s ordförande Hans von Uthmann om regeringens besked:

Sveriges olympiska kommittées ordförande Hans von Uthmann.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hans von Uthmann: ”Ett glädjande besked” Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Franska Alperna 2030

Mer i ämnet