Se Nässjöspelarens makalösa skott över hela planen i slutsekunden. Foto: Expressen

Här sätter Nässjöspelaren en ”buzzer beater” mot Uppsala

Den svenska basketsäsongen är i sin linda.

Men redan i den andra omgången fick vi se det som kan komma att bli säsongens trepoängare.

Nässjös Mirko Djeric satte en ”buzzer beater” från nästan hela planen i förlusten mot Uppsala.

Nässjö hade 0,8 sekunder kvar av den tredje perioden på sig att göra poäng. Då kastade Nässjös Mirko Djeric i väg bollen som seglade över hela planen fram till 62–61 för hemmalaget.

– Det är inte sant! sa Expressens kommentator i sändningen.

Se ”buzzer beatern” i spelaren ovan.

Nässjö höll dock inte ledningen i den fjärde perioden, som blev jämn, och Uppsala vann matchen med 89–86.

Buzzer beater

En buzzer beater innebär att man sätter en boll i slutet av en period, samtidigt som matchklockan tickar ned på noll då bollen är i luften.