Anton Källberg får respass ur OS – världsfemman Lebrun pressades

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges högst rankade bordtennisspelare (25 i världen) Anton Källberg är ute ur OS.

Men det var inte utan att han pressade världsfemman Felix Lebrun som vann med 4-2 i set.

Det såg länge enkelt ut för franske hemmahoppet Felix Lebrun mot Anton Källberg.

Efter 11-4, 11-7 och 11-8 till en 3-0-seger i set talade det mesta för att det skulle bli total utklassning i 16-delsfinalen – men sen vaknade svensken.

– Jag tänkte att nu får det vara nog. Jag blev lite arg och provade om det var vägen framåt, att använda ilskan. Det fungerade kanske lite grann, säger svensken till SVT Sport.

Källberg laddade om och plockade först ett set 11-8. I femte set var han i rejäl brygga när Lebrun hade två matchbollar vid 12-10 men Källberg visade nerver av stål och vände på skutan till setvinst 15-13 och 2-3 i set.

Världsfemman Lebrun, som också är den högst rankade icke-kinesen i världen, kunde till slut avgöra matchen när han knöt ihop säcken 11-8.

17-åringen knöt händerna och gick sedan ner på knä i ett segervrål framför en arena i extas – om det var för att han kände sig pressad kan de lärda få tvista om.

– I slutändan är det en mot en på bordet, jag mot han. När han kom närmre segern blev han lite stressad och bjöd på bollar, säger Källberg.

Truls Möregårdh är kvar i turneringen och skulle spelat under dagen men matchen blev flyttad, han möter världsettan från Kina Wang Chuqin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.