Anton Källberg, Truls Möregårdh och Kristian Karlsson vid OS i Paris. Inför singelspelet i EM i Linz kan bara en av dem vara med och spela om medaljer.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad Jon Persson säger om sin roll på EM – tar över tillfälligt Foto: Magnus Lejhall/TT

Två av OS-medaljörerna kommer att inte att få spela om medaljerna i EM: ”Skittråkigt”

Publicerad

Vid OS tog Truls Möregårdh, Kristian Karlsson och Anton Källberg silver i lag. När singelklassen i EM i Linz lottades har de hamnat på samma kvartsfinalsida och bara en av dem kan i bästa fall spela om medaljerna.

– Det är skittråkigt, säger Jon Persson som coachar herrarna till SVT Sport.

Jörgen Persson slutade som förbundskapten efter China Open för tio dagar sedan och Jon Persson kommer att ta över Jörgen Perssons jobb under EM och coacha herrarna.

Hör Jon Persson berätta mer om att ta över efter Jörgen Persson i spelaren ovan.

Laget har inte varit samlat sedan de lyckosamma dagarna i Paris-OS i somras där Truls Möregårdh tog ett silver i singel och herrlaget också det ett silver.

I lottningen till EM i österrikiska Linz har Kristian Karlsson, Truls Möregårdh och Anton Källberg hamnat på samma kvartsfinalsida medan Mattias Falck hamnat på en annan. Simon Berglund kvalar för att vara en av de 64 som får spela singelturneringen.

Fyra i samma kvart förra EM

– Det är skittråkigt att tre spelare hamnat i samma kvartsfinalsida. Det är egentligen otroligt men det var samma sak vid förra EM, då hade vi fyra på samma kvart, säger Jon Persson som har höga förhoppningar om att spela om de fina medaljerna.

– Jag tror att någon svensk vinner, faktiskt även om det är tufft, säger han.

Vem är någon?

– Det är någon av dem som är med. Det finns en bra chans, skrattar Persson.

I dubbelspelet är Kristian Karlsson i par med Mattias Falck regerande mästare och har en titel att försvara. Anton Källberg och Truls Möregårdh utgör det andra svenska dubbelparet.

SVT sänder från EM med start på fredag: Se tiderna i guiden nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.