Wout van Aert

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se cykelstjärnans krascher i spelaren ovan. Foto: Eurosport/Max

Cykelstjärnan Wout van Aert tvingas bryta Vueltan efter blodigt fall

Uppdaterad
Publicerad

Wout van Aert har vunnit tre etapper i årets Vuelta.
Nu tvingas han bryta tävlingen.
Efter två krascher på dagens etapp fördes han till sjukhus med ambulans.
– Vi är så ledsna, säger stallet Visms sportchef Grischa Niermann.

Den 29-årige belgaren, som aldrig tidigare tävlat i den spanska stortävlingen, var en del av tätklungan när han kraschade och tvingades bryta dagens tävling. På tv-bilderna såg man att han slogs blodig på både knäet och armen.

– Wout togs till sjukhus med ambilans. Där kommer han att undersökas. Vi är så klart så ledsna över att se att han tvingas bryta Vueltan på det här sättet, säger Grischa Niermann, som är sportchef i van Aerts stall Visma, på stallets hemsida.

Groves tar över poängtröjan

Wout van Aert tog tidigare i somras OS-brons i tempoloppet och var tidigare under Vueltan i totalledningen. Inför dagens 16:e etapp innehade han den gröna poängtröjan, men den tar nu Kaden Groves över. Under etappen hade han även tagit över bergatröjan.

Under onsdagen meddelade stallet att van Aert inte dragit på sig några frakturer men att det djupa såret i benet krävde omfattande behandling.

Dagens etapp vanns av spanjoren Marc Soler. Ben O'Connor behåller den röda ledartröjan, fem sekunder före slovenen Primoz Roglic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.