Anna Beck

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Anna Beck säkrar VM-guldet: ”Utklassning”. Foto: TT/Bildbyrån

Efter guldet – Anna Beck lämnar cykel-VM: ”Ska hem till min familj”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Beck tog revansch för Paralympics när hon i dag vann VM-guld i tempo.
Nu lämnar hon Zürich i förtid för att åka hem till sin cancersjuke bror och resten av familjen.
– Jag skulle ha tävlat på lördag också, men nu vill jag hem och fira det här med Mikael, säger Beck till SVT Sport.

Under måndag förmiddag slog paracyklisten till och vann damernas individuella tempolopp över 18,8 kilometer i Zürich. Hennes fjärde VM-guld i tempo i karriären.

– Jag gjorde ett panglopp i dag, säger hon till SVT Sport.

Men det var ett tag osäkert om hon skulle åka till VM över huvud taget.

Hennes bror Mikael är cancersjuk och när SVT Sport pratar med Beck på telefon efter guldet blir hon känslosam och rösten stockar sig.

– Det här betyder så mycket. Jag har också beslutat att jag inte kommer att vara kvar tills på lördag utan jag åker hem i morgon till min familj så att vi får umgås nu. Det kommer att kännas jättebra. Jag skulle ha tävlat på lördag också, men det kommer jag inte att göra, säger Beck.

– Jag ville åka på VM och det ville alla i familjen också att jag skulle göra, så vi tog det gemensamma beslutet. Men nu vill jag hem och äta tårta och fira det här med Mikael.

Broderns kamp mot cancern

Den 12 augusti berättade Beck om broderns kamp i ett inlägg på sociala medier, inför Paralympics i Paris.

”Förberedelserna har pågått länge. Livet har kommit emellan som för alla. Men nu har orättvisans och grymhetens fulaste ansikte visat sig på riktigt. Från en dag till en annan slogs fötterna undan totalt. Min älskade bror blev akut sjuk och på bara ett par dagar kom beskedet. En allvarlig och obotlig cancer. Bara sådär”, skrev hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.