• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Emilia Fahlin var nära att lägga av: ”Kunde inte se mig på en cykel igen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en både fysisk och mental berg och dalbana de senaste säsongerna var Emilia Fahlin nära att sluta med cyklingen.

– Jag kunde inte se mig på en cykel igen, säger Fahlin till SVT Sport.

Emilia Fahlin har haft en fin karriär med 16 professionella segrar men den har samtidigt kantats av otur och skador som oftast har kommit i samband med att hon varit i riktigt bra form.

Hoppade av OS

Emilia Fahlin hade en plats till OS i Tokyo 2020 men tackade nej.

– Jag hade jobbat stenhårt för att komma i form men blev skadad igen och sen hände lite privata grejer. Jag mådde så dåligt att jag fick lägga bort allting. Cykel fanns inte på kartan. Det handlade mest om att klara av vardagen överhuvutaget.

Känner du att du har kommit igenom den svåra tiden och har rätt verktyg nu?

– Ja, cyklingen är en stor del av mitt liv och det är mitt jobb men det måste finnas en balans. Det måste finnas utrymme utanför sporten, att kunna prioritera andra saker också. Det tror jag att jag lärt mig nu.

Siktar på mästerskapsmedalj

Emilia Fahlin har varit cykelproffs i 17 år och karriären har haft både höga höjder och djupa dalar. Vid 34 års ålder har nu allt fallit på plats och karriären ska krönas med en mästerskapsmedalj.

– Ett stort personligt mål i år är VM i Glasgow (13 augusti). Jag har tävlat på EM där förut och det är en bana som passar mig bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.