Lisa Nordén är svenska mästare i cykel för femte gången. Foto: Andreas Hillergren/TT

Lisa Nordén efter SM-guldet som 39-åring: ”Kanske den titel som betyder mest”

Lisa Nordén visar att takterna sitter i som 39-åring. I dag vann hon tempo-klassen vid SM i Linköping.

”Det är kanske den titel som betyder mest för mig”, skriver OS-silvermedaljören på Instagram.

Det har snart gått tolv år sedan tusendelsdramat som slutade med ett OS-silver i triathlon vid spelen i London.

I dag vann hon det 32 km långa tempoloppet, endast på cykel utan simning och löpning, utan att behöva räkna på tusendelar. Hon var 1,03 före tvåan Ebba Grankvist från Falun efter en segertid på 42.11 i det tajta loppet.

”Det är mitt femte SM-guld och kanske den titel som betyder mest för mig. Alla som följt mig under våren vet att jag har haft min beskärda del av utmaningar”, skriver Nordén.

Jakob Söderqvist vann herrklassen på 36.18 – åtta sekunder före meriterade Tobias Ludvigsson.