Antonio Tiber får nu söka sig en ny arbetsgivare efter att ha fått sparken från Trek-Segafredo. Foto: Corriere.it

Sköt grannens katt – får nu sparken

Uppdaterad
Publicerad

Förra sommaren sköt den italienske proffscyklisten Antonio Tiberi grannens katt. Nu har italienaren fått sparken från sitt stall Trek-Segafredo efter en tids betänketid.

”Cyklistens handlingar under avstängningen uppfyllde inte våra kriterier för att återgå till tävling”, skriver stallet.

I juni förra året testade Tiberi ett luftgevär nära sitt hem i San Marino. Det hela slutade i en olycka när Tiberi riktade luftgeväret mot en grannes katts huvud och den dog av skadorna. Tiberi stängdes senare av efter att stallet agerat.

– Jag hade inte för avsikt att döda djuret. Jag var faktiskt övertygad om att vapnet inte var dödligt, sade Tibero efter händelsen som nådde en större publik i slutet av februari när det blev rättssak.

Båda parterna överens

Nu råkade grannen vara San Marinos turistminister Pedini Amati som blev extremt upprörd över tilltaget och rasade mot att det bara blev böter på 45 000 kronor. Han krävde bland annat att Tiberis arbetsvisum skulle återkallas.

Trek-Segafredo var inte nöjd med Tiberis uppförande under avstängningen som var på tre veckor och nu skiljs de åt.

”Vi har ömsesidigt kommit överens om att skiljas, med omedelbar verkan, efter att cyklistens handlingar under avstängningen uppfyllde inte våra kriterier för att återgå till tävling”, skriver Trek Segafredo på sin hemsida och uppger att man inte kommer att utveckla sitt resonemang och inte kommer att kommentera det ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.