Paulina Nyström och Anna Anvegård

Se Paulina Nyströms ledningsmål och assist i storsegern mot AIK Foto: Bildbyrån/Viaplay

Anna Anvegård och Paulina Nyström visade vägen när Häcken krossade AIK

Anna Avegård och Paulina Nyström låg bakom precis allt när Häcken besegrade AIK med 4–0 hemma på Hisingen.

– Kul att vi kunde göra några mål och vinna, säger Anna Anvegård.

Anna Anvegård har dragits med en del skadebekymmer, men det var ingenting som märktes när hennes Häcken tog emot AIK. Tillsammans med Paulina Nyström såg hon till att det blev hela 4–0 för hemmalaget.

– Det är kul att vara tillbaka, det är kul att göra mål också, säger Anvegård till Viaplay.

Sedan hon kom till Häcken från Juventus under sommarens uppehåll har Nyström inte riktigt hittat rätt. Men i sin första 90-minutersmatch stod 24-åringen för ett mål och två assist, varav en till just Anvegård.

”Det var varmt”

När Nyström nickade in Hannah Wijks hörna efter en halvtimmes spel var det början på en uppvisning från både henne och Häcken.

AIK, som huserar i den damallsvenska tabellens botten, hade inget att sätta emot när Anvegård skickade in 2–0 nio minuter senare, ett mål som skulle visa sig bli det enda Nyström inte var inblandad i.

Innan matchen var slut hade hon nämligen hunnit spela fram Anna Anvegårds andra mål och Johanna Fossdalsá Sørensens matchavgörande 4–0. Ett mål som gjorde att färöiskan revanscherade den straff hon missat i matchens inledning.

– Det var varmt i dag, så det var en tuff match. Men kul att vi kunde göra några mål och vinna, säger Anna Anvegård.