• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi behöver fansens support”. Anthony Elanga kommenterar den tunga starten för Sverige i EM-kvalet. Se mer i klippet. Foto: SVT/Bildbyrån

Anthony Elanga om kritiken mot landslaget inför EM-kvalmatcherna

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges chanser att nå EM-slutspelet i Tyskland nästa sommar är små efter en tung start i kvalet. Nu samlas landslaget igen – men trots läget i tabellen är Anthony Elanga optimistisk.

– Man måste ha tålamod med oss. Det kommer bli bättre, säger han till SVT Sport.

Efter senaste förlusten mot Österrike i Wien i juni är Sverige på en tredjeplats i EM-kvalgrupp F. Nu samlas landslaget igen för matcher mot Estland och Österrike där sex poäng i princip är ett måste.  

– Vi jobbar hårt på träningarna och mycket fungerar. Vi får möjligheter i matcherna. Nu måste vi sätta chanserna och lära oss från dom tidigare matcherna, då kommer det bli enklare, säger Nottingham Forests Anthony Elanga till SVT Sport.

EM-kval fotboll

Hoppas på mer speltid

För Elanga har det hittills bara blivit två korta inhopp i EM-kvalet. Trots det gjorde han mål mot Azerbajdzjan på Friends arena och hoppas nu på mer speltid.  

– Jag vill fortsätta visa vad jag gör på träningen. Att jag är där och om du vill spela mig. Jag vill alltid göra assist och mål när jag kommer in och jag har gjort det de tre senaste matcherna när jag spelat med landslaget. Men det är upp till ledarna att välja vem som förtjänar att spela, säger han.

”Måste ha tålamod med oss”

Förstår du folks frustration över landslaget just nu? 

– Jag förstår, men man måste ha tålamod med oss. Det kommer bli bättre. Jag hoppas att det blir bättre. Nu har vi två viktiga matcher som kommer. Vi kommer behöva våra fans och all support, säger Elanga och fortsätter.

– Vi måste tro att vi kan vinna oavsett om det är Estland, Österrike eller Belgien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet