Atlético Madrid klart för kvartsfinal – Oblak stor hjälte i straffläggningen

Slutligen fick straffar avgöra tungviktsmötet mellan Atlético Madrid och Inter i åttondelsfinalen av Champions League.

Där blev straffspecialisten Jan Oblak hjälte när han med sina två räddningar tog Atlético till kvartsfinal.

Fjolårets Champions League-finalist Inter går som tåget i Serie A och inledde dubbelmötet med Atlético Madrid ändamålsenligt. Italienarna hade med sig 1–0 i bagaget när returmötet på Metropolitano Stadium inleddes på onsdagskvällen.

Det började också bra för de blåsvarta i Madrid. Federico Dimarco gav gästerna ledningen i den 33:e minuten och Inter hade då ena foten i en kvartsfinal. Då vaknade Atlético. Antoine Griezmann kvitterade bara drygt två minuter senare efter att Inter-försvaret misslyckades med att få undan bollen.

Oblak stor hjälte

Hemmalaget tryckte sedan på för ett ledningsmål i den andra halvleken och fick också utdelning med fyra minuter kvar av ordinarie tid. Lagkaptenen Koke hittade fram till Memphis Depay i straffområdet som distinkt satte dit 2–1. Det blev sedan ännu mer dramatiskt när Rodrigo Riquelme fick ett drömläge att avgöra i slutminuten men mittfältaren sköt över innan en mållös förlängning tog matchen till straffar.

Där klev straffspecialisten Jan Oblak fram som förgrundsfigur när han räddade två av Inters straffar. När sedan skyttekungen Lautaro Martinez sköt sin straff över stod det klart att Atlético Madrid går till kvartsfinal.