Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Augustinsson hoppas att hjärnskakningen inte ska vara ett hinder för speltid. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Augustinsson spelade en hel match med hjärnskakning: ”Domaren har fått kritik”

Uppdaterad
Publicerad

Ludwig Augustinsson drabbades av en hjärnskakning under mötet med Genk.

Men spelade ändå klart hela matchen.

– Det var lite förvånande och domaren har fått kritik för det, säger han.

Landslagets vänsterback Ludwig Augustinsson gjorde ett kort inhopp i den sista omgången i belgiska ligan innan landslagsuppehållet. Dessförinnan missade han två matcher på grund av en hjärnskakning.

– Det känns bra nu. Det var lite segt där en vecka, man fick respekt för det, säger Ludwig Augustinsson som till vardags spelar i Anderlecht.

Herrlandslaget i fotboll

Vad var det som hände?

– Jag hade bollen, blev fälld och så hann jag inte ta mot mig med händerna och så dunkade jag i huvudet i gräset. Jag spelade klart matchen men tappade minnet lite. Jag visste inte var jag var där och då. Vi gjorde alla tester, jag låg hemma några dagar och allt såg bra ut.

Har du i efterhand reflekterat över att du kanske borde ha bytts ut i matchen?

– Domaren lyfte upp mig och frågade inte någonting. Domaren har fått lite kritik för det, och har bett om ursäkt efteråt. Vår doktor var på väg in på planen men spelet gick bara vidare och ingen tittade till hur det var med mig under matchen. Det var lite förvånande, där måste man vara mer noggrann.

Augustinsson hoppas att hjärnskakningen inte ska vara ett hinder för speltid. Hör mer i spelaren ovan.

Sverige ska möta Slovakien och Estland på bortaplan i Nations League, 11 och 14 oktober. Vid den senaste landslagssamlingen spelade Augustinsson mot Azerbajdzjan som Blågult besegrade med 3–1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet