Yannick Carrasco gav Belgien tre poäng i EM-kvalet. Foto: TT

Belgien gjorde jobbet mot Azerbajdzjan – sätter press på Sverige i EM-kvalet

Belgien gjorde jobbet mot Azerbajdzjan.

Efter lördagens 1–0-seger sätter belgarna ytterligare press på Sverige i EM-kvalet.

Azerbajdzjan hade ett superläge redan i den sjunde minuten. Emin Mahmudov hade möjlighet att stöta in bollen i mål efter en retur, men Belgien höll undan. I stället kunde belgarna, som förväntat, trycka på för ett ledningsmål.

I den 38:e minuten kom också 1–0. Johan Bakayoko testade ett skott från distans, och Yannick Carrasco styrde in den i mål.

Det blev inga fler mål i matchen, och med det tar Belgien tre viktiga poäng i EM-kvalet.

Segern skickar upp Belgien på förstaplats i grupp F, som även Sverige tillhör. Belgien har nu lika många poäng som tvåan Österrike, men belgarna har bättre målskillnad.