Fran Kirby jagar Manchester Citys Demi Stokes. Foto: Bildbyrån

Chelseastjärnan gör ligacomeback efter hjärtsjukdomen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en match mot Manchester United i november förra året diagnostiserades hon för hjärtsäcksinflammation.

Idag gör Chelseas mittfältsstjärna Fran Kirby comeback i Women's Super League efter sjukdomen – mot Manchester United.

27-åriga Kirby, som spelat 45 landskamper för England, försvann plötsligt från laget efter en match mot Manchester United i november. I februari, efter fyra månader, avslöjade klubben anledningen. Hon hade drabbats av hjärtsäcksinflammation.

Sjukdomen innebär att vätska samlas i hjärtsäcken som innesluter hjärtat. Det är goda chanser att bli frisk men det kan ta ganska lång tid och man får ofta inte anstränga sig. Inte optimalt för en elitfotbollsspelare.

– Jag hoppas att dagen efter den här matchen mot Manchester United inte blir lika dramatisk som dagen efter den förra, säger hon till goal.com.

Positiv historia

Hon berättar att hon läste en massa på nätet om sjukdomen och människor som drabbats av sjukdomen. Men att det bara var fall som slutade dåligt. Att sjukdomen kom tillbaka efter en tid.

– Jag bestämde mig för att visa för mig själv att jag kan ta mig igenom det här och kunna berätta en positiv historia till skillnad från alla negativa som jag läst.

Fran Kirby spelar med sitt Chelsea borta mot Manchester United på söndagseftermiddagen.

KLIPP: Drömstart för svenskorna i Chelsea – se målet här (29 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.