Cristiano Ronaldo fick jubla två gånger för Juventus. Foto: Marco Bertorello/AFP/TT

Mål.

För tredje matchen i rad gjorde han två mål – och såg till så att laget vann.

– Jag är glad över att jag hjälpte laget, säger han.

Svenske Dejan Kulusevski skrev för ett par veckor sedan på för Juventus, och kommer att spela för storklubben från Turin från och med nästa säsong.

I kväll ställdes han mot sitt kommande lag. Men han kunde inte glädja sig åt något mål, eller någon poäng för hans Parma.

Ronaldo matchvinnare

Serieledande Juventus vann med 2–1, men det var inte så enkelt som en del kanske hade trott att det skulle bli.

Stor matchvinnare var, som så många andra gånger, Cristiano Ronaldo. Portugisen stod för båda målen, och blev därmed den första Serie A-spelaren på 2000-talet att göra två mål i tre raka matcher.

– Det viktigaste i kväll var att vinna. Lazio vann den här omgången, men Inter tappade poäng så vi hade inte råd att inte utnyttja den viktiga fördelen. Det var en svår match eftersom Parma är ett jättebra lag och gjorde det svårt för oss, sade Ronaldo till Sky Sports, och fortsatte:

– Jag är glad över att jag hjälpte laget med två mål, men det viktigaste är alltid de tre poängen.

Cornelius kvitterade

Det första målet kom strax före halvtid, då han sköt ett skott som gick via Parma-försvararen Matteo Darmian och in i mål.

Parma kunde dock kvittera tio minuter in i den andra halvleken, då den inbytte dansken Andreas Cornelius nickade in en hörna.

Dybala assisterade

Men Parmas glädje blev kortvarig. För bara tre minuter senare kom han framstörtande ett par meter framför mål och stötte in Paulo Dybalas passning i mål.

Parma hade i slutet en del press på Juventus, och Kulusevski spelade strax innan han byttes ut i den 88:e minuten fint fram Mattias Sprocati, men hans avslut blev – precis som de andra Parma-försöken – resultatlöst.

– De skapade flera chanser i andra halvleken. Vi var nervösa i slutet eftersom de pressade på med bra spelare, men till slut fick vi med oss ett bra resultat, säger Ronaldo.

Parmas andre svensk, Riccardo Gagliolo, spelade hela matchen mot Juventus och blev vid ett par tillfällen ordentligt uppsnurrad av Ronaldo.