Kosovare Asllani, Stina Blackstenius och Daniel Nannskog

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Nannskogs analys av Sveriges svaga insats Foto: Bildbyrån/SVT

Daniel Nannskog sågar Sveriges insats: ”Hela laget var underkänt”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges OS-chans är nästan borta.

Efter poängtappet hemma mot Italien var SVT:s expert Daniel Nannskog kritisk till Sveriges spel.

– Hela Sverige var underkänt i den här matchen, säger han.

Hör Daniel Nannskog om Sveriges undermåliga insats i spelaren ovan.

Efter 1-1 hemma mot Italien har Sverige nu fem poäng upp till gruppledande Spanien med två matcher kvar, där endast gruppettan går vidare till OS.

Damlandslaget i fotboll

Efter att Italien tog ledningen tycker Daniel Nannskog att Sverige borde ha visat desperation mycket tidigare.

– Man hade behövt göra förändringar tidigare, varit lite mer desperata tidigare, ungefär 70:e minuten. Istället dröjer det till 85:e innan vi får se rakare och tyngre Sverige, säger han.

Så går Sverige till OS

Damernas OS-turnering i Paris nästa år består av tolv landslag, varav tre från Europa. En av de europeiska platserna tillfaller värdnationen Frankrike.

De övriga två platserna tas fram via pågående Nations League och det är tolv landslag som tillhör A-grupperna som slåss om platserna.

Ettan i de fyra fyrlagsgrupperna går vidare till semifinal. De två lag som går till final är klara för OS-spel – om Frankrike når final räcker det med en tredjeplats.

Med endast två matcher kvar av Nations League har Sverige fem poäng upp till gruppettan Spanien. Problemet för svensk del är att det endast är sex poäng kvar att spela om.

Efter Schweiz den 1 december på bortaplan ställs Sverige mot Spanien i Malaga den 5 december.

För att Sverige ska kliva om spanjorskorna under de avslutande matcherna och få fortsätta kvala räcker det inte med att gå rent, Sverige måste även få hjälp av Italien – som möter Spanien – i nästkommande omgång.

Om målskillnaden och antalet gjorda mål framåt i inbördes möten är identisk för två lag avgör målskillnaden i alla gruppspelsmatcher.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet