Dennis Hadzikadunic om kriget i Ukraina:  ”Det påverkade mig mycket”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dennis Hadzikadunic om kriget i Ukraina: ”Det påverkade mig mycket” Foto: SVT/Bildbyrån

Dennis Hadzikadunic lämnar allsvenskan för Mallorca: ”Ville bara komma hem”

Uppdaterad
Publicerad

Dennis Hadzikadunic blev under onsdagen klar för Real Mallorca.

FörSVT Sport berättar 24-åringen nu varför valet föll på justMallorca, tiden i Malmö och flykten från Ryssland.

– De spelar i Laliga och spelar en fotboll som passar mig, jag ser det här som enbrygga till nästa steg, säger han.

Dennis Hadzikadunic lämnade Malmö FF efter den gångna säsongen, 24-åringen som har kontrakt med ryska Rostov har länge ryktats vara på väg till Spanien – och under onsdagen blev det officiellt. Mittbacken ansluter på lån till Real Mallorca i La liga.

– Det var ett tufft val, jag hade många konkreta erbjudanden från många länder men i slutändan föll det på Mallorca. Jag fick en bra blick på deras projekt de visade mig. Jag hoppas jag tar nästa nivå, det här är som en brygga till nästa steg, säger han till SVT Sport.

Den senaste säsongen har den bosniska landslagsmannen spelat för Malmö som han spenderade större delen av ungdomen i – och han berättar att det varit ett nöje.

– Tiden i Malmö var underbar, jag valde att komma till Malmö där jag faktiskt spelade med mycket mindre pengar om man jämför med vad jag hade i Ryssland. Men jag gjorde det för att jag hade en stor kärlek för den klubben och jag vet att det skulle ge mig det bästa sportsliga för min framtid, säger han.

”Inte vanligt att folk får uppleva”

Det var under sommaren 2018 som han värvades av ryska Rostov och skrev på ett femårskontrakt. Men tiden i Ryssland fick en stor vändning i februari 2022 när Ryssland invaderade Ukraina.

– Kriget påverkade mig mycket.  Det jag fick uppleva var grejer som inte är vanligt att folk får uppleva. Just den natten när det hände hörde jag helikoptrar och massa annat. Det var inte alls roligt att uppleva det. Där och då ville jag bara komma hem till min familj.

Och hem kom han. Fifa gjorde det nämligen möjligt för spelare i ryska klubbar att skriva på för andra klubbar.

Avtalet med Mallorca sträcker sig fram till sommaren och nu blickar 24-åringen fram emot träningsveckan och att inom snar framtid få göra sin efterlängtade debut.

– Planen är att vi ska få mig fit igen med några träningspass för att vara redo att spela.

Dennis Hadzikadunic har 40 allsvenska matcher och 25 landskamper för Bosnien-Hercegovina på meritlistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.