Djurgården bjöd på dubbla tavlor.

Se Djurgårdens fall – och återhämtning i spelaren. Foto: Disney+

Djurgården reste sig efter dubbla målvaktstavlor

Dubbla målvaktstavlor och underläge 0–2.

Då reste sig Djurgården och räddade en poäng efter 2–2 borta mot österrikiska LASK Linz i Conference League.

– Otroligt starkt moraliskt att komma tillbaka och ta en pinne, det säger mycket om det laget vi vill vara, säger Oscar Jansson, Djurgårdens målvakt till SVT Sport.

Se Djurgårdens fall – och återhämtning i spelaren ovan.

Det blev en darrig start på Conference League för stockholmarna som hamnade i underläge i den 26:e minuten mot LASK Linz, för tillfället näst sist i österrikiska Bundesliga med sju poäng på åtta matcher.

En till synes ofarlig långboll från mittlinjen följdes av dålig kommunikation mellan målvakten Oscar Jansson och backen Adam Ståhl. Några sekunder senare hade Valon Berisha gett hemmalaget ledningen när han skruvade in bollen från dålig vinkel till vänster om straffområdet.

I början av den andra halvleken stod Djurgården sedan för en ny målvaktstabbe. Oscar Jansson var långt ute, precis utanför sitt eget straffområde, och överlistades av Florian Flecker som hann först på bollen och ökade på ledningen.

– Det är två situationer som blir lite ödesdigra såklart. Som målvakt handlar det mycket om marginaler, de var inte riktigt med mig idag. Det är bara att hålla upp handen och säga att jag var lite snett på det, säger Oscar Jansson.

Men Djurgården skulle resa sig och hämta ikapp underläget efter några gyllene minuter.

Först reducerade 20-årige dansken August Priske i minut 57 med sitt första mål i klubben, efter fint förarbete på kanten av Gustav Wikheim.

Sedan kvitterade inhopparen Tokmac Nguen – som bara varit på planen i fem minuter – i minut 65 med ett distansskott till 2–2.

– Vi gör en bra insats, att ligga under 0-2 i en sån här match och komma tillbaka och få med oss ett poäng. Jag tycker vi ska vara stolta över det, det är en fin match för oss.

Matchen var den första i ligaspelet av Conference League.