Kalle Holmberg-. Foto: Bildbyrån

Djurgården värvar från Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Regerande svenska mästarna Djurgårdens IF värvar forwarden Kalle Holmberg från IFK Norrköping.

– Det känns jätteskönt att allt är klart, säger han till klubbens hemsida.

Mohamed Buya Toray – som i fjol vann skytteligan – lämnade Djurgården efter klubbens SM-guld. Nu har Stockholms-klubben hittat sin ersättare i Kalle Holmberg.

– Det känns jätteskönt att allt är klart. Jag hade en bra känsla från första stund när jag träffade Bosse (Andersson, sportchef), Kim (Bergstrand, tränare) och Tolle (Thomas Lagerlöf, tränare) och även om det fanns lite intresse från annat håll var det Djurgården som kändes rätt hela tiden. Så det var inga konstigheter, säger Kalle Holmberg.

”Otroligt tacksamma”

Kalle Holmberg vann skytteligan 2017 har skrivit ett kontrakt över tre år med Djurgården. Han kommer senast från seriekonkurrenten IFK Norrköping där hans kontrakt gick ut efter säsongen.

– Vi är otroligt tacksamma över att Kalle har valt oss och vi tror att han kan få en kick av att komma hit och få ett miljöombyte. Han har varit allsvensk skyttekung tidigare och har otroligt intressanta egenskaper som vi har letat efter. Han är snabb, rörlig, jobbar hårt och är en utpräglad målskytt som kommer att ha en stark utveckling i Djurgården, säger Bosse Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.